fbpx

Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basiscursus smartphone fotografie + Snapseed

17 juli - 28 augustus

€69,00 – €79,00
cursus foto's maken met je smartphone
cursus smartphone foonfoto

DE LEUKSTE FOTOCURSUS MET JE MOBIEL!

Een basiscursus smartphone fotografie bomvol superhandige tips, waardevolle trucs, inspiratie en uitdagende challenges, die je gaan helpen om van jouw mooiste momenten de gaafste foto’s te maken. Gewoon vanuit je eigen huis.

Zin om tijdens de zomervakantie creatief aan de slag te gaan? En alles uit je smartphone camera te halen wat erin zit? Doe dan mee!

HERKENBAAR?

Spiegelreflex- en andere camera’s zijn geweldig, maar in mijn privé tijd neem ik ze zelden mee. Te veel gezeul en gedoe, ik maak de foto’s dan veel liever met mijn smartphone. Want met wat meer kennis over de knoppen van je camera en leuke trucs, kun je met een mobieltje namelijk de mooiste foto’s maken. En nee, daar heb je echt niet de nieuwste fancy telefoon voor nodig.


Wil jij ook leren hoe je zelf toffe foto’s maakt die het delen waard zijn? Doe dan mee met de online Stoomcursus Smartphone Fotografie! Met de smartphone in de hand ga je aan de slag met verrassende tips en leerzame opdrachtjes. Geen ingewikkelde instellingen of knoppen. Op de makkelijkste manier de mooiste foto’s maken, daar gaat het om!

Vrijdag 17 juli 2020 start een nieuwe ronde, incl. begeleiding!

DEZE BASISCURSUS SMARTPHONE FOTOGRAFIE IS INCLUSIEF….

  • 10 video's

  • 12 praktische werkboekjes & vele leuke fotoprojecten en praktijkopdrachten

  • Incl. begeleiding van Janou

  • Toegang tot de speciale besloten Facebookgroep voor het delen van de opdrachten en feedback op je foto's

  • Live Q&A met Janou om al je vragen te stellen

  • Vanaf vrijdag 17 juli 2020 wekelijks nieuwe lessen online

  • Wekelijkse mails om je op de hoogte te houden

  • Incl. 1 jaar (!) toegang tot de lessen

  • OPTIONEEL: incl. het boek Smartphotos voor €10,- (ipv €15,99)

EXTRA'S!

boek Smartphotos - update
 Bonus: een werkboek vol leuke fotoprojecten in/om huis. Ideaal in deze #thuisblijf periode!
• Bonus: startgids Snapseed
• Bonus: de wereld van dichtbij: macrofotografie met je mobiel
Bonus: ik-ga-nu-een-foto-maken cheatsheet

DEZE BASISCURSUS IS ECHT WAT VOOR JOU ALS JE…

…Regelmatig mooie foto’s van anderen voorbij ziet komen en denkt ‘hoe doen ze dat toch.’

…Vaak foto’s maakt met je smartphone maar niet altijd tevreden bent over het resultaat.

…Graag leert hoe je je eigen foto’s omtovert tot professionele plaatjes dankzij de handige app Snapseed

…Het leuk vindt om je eigen foto’s te delen met vrienden, familie en op social media

…Het niet erg vindt om het risico te lopen dat je er straks een nieuwe hobby bij hebt 😉

RUIM 3000 DEELNEMERS GINGEN JE AL VOOR!

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER JANOU’S WORKSHOPS & CURSUSSEN:

‘Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden. Je leert echt om betere foto’s te maken’

‘Een online cursus, maar het voelde heel persoonlijk. Alsof ze het rechtstreeks tegen mij had’ 

Ontzettend leuk en zó leerzaam! Janou en haar FB groep leren je zoveel. Ik ben fan!

‘Een supercursus. Lekker helder en to the point!

cursus foto's met je smartphone

VAN KIEKJE NAAR CREATIEF: ZO GAAN WE HET AANPAKKEN

> De basics – Je ziet een mooi fotomoment, grijpt je smartphone en neemt zonder nadenken een fotootje. Zo gaat het vaak, toch? Maar dat levert ook snel te donkere, scheve, of bewogen foto’s op. Terwijl een paar simpele trucs dat kunnen voorkomen. Je moet ze alleen even kennen!

> De kunst van het kijken – Wil je je feeling voor fotografie een echte upgrade geven, dan zit er maar een ding op: zoveel mogelijk foto’s maken. Want al doende leert men. Maar een mooie foto maken, begint wel met een mooie foto zien! De uitdagingen met dit thema gaan je helpen om bewuster naar je omgeving te leren kijken. Of het nou buiten of in je huis is: deze praktische opdrachtjes gaan je helpen om de kunst van het kijken onder de knie te krijgen.

> Creatieve trucs –  Een mooiere foto komt er niet vanzelf. This is when the real magic happens 🙂 in deze lessen ga je leren welke trucs professionals gebruiken om echt iets speciaals van een foto te maken.

> Apps en bewerken – Een beetje lichter, donkerder of wat meer contrast: bewerking kan je foto’s meer sfeer en een eigen stijl geven, of een mislukte foto redden. Ingewikkeld? Welnee! In deze video’s leer je welke foto-apps zijn must have zijn en wat je ermee kunt. En we gaan uitgebreid aan de slag met Snapseed, hét bewerkingsmonster voor op je mobiel.

LESSEN PER WEEK

MODULE 1

les 1: ken je camera – de instellingen van je smartphone camera beter leren kennen.
les 2: de kunst van het kijken – leren kijken als een fotograaf

MODULE 2

les 3: wat zet je waar in je plaatje – over de compositie van je foto’s
les 4: starten met Snapseed – ontdek hoe de app werkt en wat je er allemaal mee kunt. Incl. handige startgids Snapseed.

MODULE 3

les 5: het licht zien – over de verschillende vormen van licht en hoe je ze kunt gebruiken om de beste foto’s te schieten
les 6 : Snapseed specials – leer bewerken als een pro met deze toffe Snapseed trucs. Je moet het allemaal maar net weten.

MODULE 4

les 7: perspectief – ontdek hoe je kunt spelen met je standpunt voor de gaafste foto’s
les 8: negen fijne foto apps – Naast Snapseed zijn er nog veel meer andere handige foto apps om te ontdekken. Ik laat je mijn negen favoriete apps zien.

MODULE 5

les 9: creatieve compositie trucs – dankzij deze trucs maak je nooit meer saaie kiekjes
les 10: handige gadgets & macrofotografie met je smartphone – alles over de de handigste gadgets voor de smartphone fotograaf + een introductie in macrofotografie met je mobiel. Er gaat een wereld (van dichtbij) voor je open!

MODULE 6

les 11: de eindopdracht – De afsluiter van de basiscursus smartphone fotografie: hier komen alle puzzelstukjes van de afgelopen weken samen. Je gaat als een heuse reporter aan de slag!
les 12: inspiratie! Toffe fotoprojecten voor in/om huis. Met deze les krijg je voldoende inspiratie voor wekenlang fotografieplezier. Om al het geleerde in praktijk te blijven brengen. Superleuk om je nieuwe fotografie skills te beoefenen!

OVER JANOU

Janou Zoet

Janou Zoet is freelance fotografe en content creator, zit vastgeplakt aan haar Canon én smartphonecamera’s, staat aan het roer van online community Foonfoto.nl, is auteur van het boek ‘Smartphotos – maak en deel de mooiste foto’s met je telefoon‘ en geeft wekelijks workshops smartphonefotografie voor particulieren, bedrijven en organisaties. Haar begeleiding tijdens cursussen en workshops wordt beoordeeld met een 9.5 gemiddeld!

VEELGESTELDE VRAGEN 

Ja, juist! Deze basiscursus smartphone fotografie is speciaal opgezet voor de beginners en geeft de perfecte introductie in de wereld van fotografie. Dus iedereen die weinig kaas gegeten heeft van compositie en fotobewerking, maar wel gemotiveerd is om die smartphone kiekjes van gezin, vakantie en dagelijkse dingen eindelijk eens om te zetten in toffe foto’s. Geloof mij: doe mee. Je zal lol krijgen in het fotograferen met je mobieltje.

De cursus is het meest geschikt voor deelnemers met weinig fotografie ervaring. Maarrrr, heb je ooit -in een ver grijs verleden- al een fotocursus gedaan met een spiegelreflexcamera? Ben je verknocht aan je normale camera en gebruik je je smartphone (nog) niet veel voor fotografie? Houd je van bewerken, maar doe je dat altijd op de computer? Of kun je wel wat uitdaging en inspiratie gebruiken voor het maken van mooiere foto’s? Dan zul je aan deze cursus alsnog veel plezier beleven. Bij twijfel, stuur mij gerust een bericht, ik denk graag met je mee.

De cursus ‘Verliefd op je vakantiefoto’s’ richt zich op specifieke onderwerpen die je tijdens een vakantie zoal fotografeert. Deze Stoomcursus betreft een basiscursus, waarin de basics van smartphone fotografie worden behandeld (zoals het leren kennen en gebruiken van alle functies in de camera, leren kijken als een fotograaf en uitgebreide info over compositie, lichtgebruik en standpunten) + een uitgebreid onderdeel over fotobewerking op je mobiel met behulp van de app Snapseed. Er zijn kleine elementen die enige overlap vormen, maar het zijn twee geheel losstaande cursussen.

Zodat je in je eigen tijd, vanuit je eigen huis kunt ervaren hoe verrassend veel er mogelijk is met je mobiele camera. Bovendien voegt de Facebookgroep van de cursus incl. begeleiding echt een inspirerend element toe. Ideaal!

De wekelijkse video’s zijn kort en krachtig (variërend van 5 – 30 minuten per stuk). Hoeveel tijd je aan de opdrachten spendeert, hangt vooral van jezelf af!

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, alle tijd dus om een weekje in te halen!

Zeker. Oke, daar zitten wel grenzen aan, want een zeer verouderd toestel van 6 jaar geleden kan niet meer geüpdatet worden en daardoor werken veel van de apps die aan bod komen niet. Bovendien mis je dan functies die de nieuwere toestellen wel hebben. Vooral jammer voor jezelf. Twijfel je over de mogelijkheden van jouw smartphone, stuur mij dan even een berichtje. Dan kan ik met je meedenken.

De kracht van een groep gelijkgestemden is heel bijzonder. We zijn allemaal bezig met deze cursus, kunnen (opbouwende!)feedback geven op elkaars foto’s, delen vragen en natuurlijk de opdrachten uit de werkboeken. Hartstikke praktisch en inspirerend!

Dan gaan vooral de praktijkoefeningen voor jou het verschil maken. Leren door te doen. De kracht van herhaling en gewoontes in laten slijten. Zodat je in de toekomst in iedere situatie smartphone foto’s weet te maken waar je blij van wordt. Bovendien gaan we in deze 6-weekse cursus veel dieper op alle onderwerpen in. Zoals compositie, gebruik van licht en het leren kijken als een fotograaf. De cursus incl begeleiding is bovendien inclusief toegang tot de waardevolle Facebookgroep, zodat je je mooiste foto’s kunt delen met mede-cursisten en feedback krijgt op je foto’s. Leuk en inspirerend. Twijfel je toch over je deelname, stuur mij dan gerust even een bericht.

Zeker weten. Je kunt dit aangeven bij je bestelling, dan zorg ik voor een leuke digitale kadobon!

Jazeker. Bij de inschrijving kun je aangeven of je de cursus incl. of excl. het boek wilt volgen. De kosten voor de cursus zonder boek bedragen € 87,- incl. btw. Inclusief het boek bedragen de kosten €97,- incl. btw.

Tickets

Unlimited beschikbaar
Deelname stoomcursus individueel (INCL het boek Smartphotos)79,001 account in de Academy, 1 x boek Smartphotos, 1 x toegang tot de besloten FB groep
Unlimited beschikbaar
Deelname Stoomcursus individueel (EXCL. het boek Smartphotos69,001 account in de Academy, 1 x toegang tot de besloten FB groep

Gegevens

Begin:
17 juli
Einde:
28 augustus
Kosten:
€69,00 – €79,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Janou Zoet
E-mail:
janou@foonfoto.nl